חזרה

הרכבי חובבים

הרכבי חובבים

פרויקט הרכבי חובבים הוא פרויקט שמיועד לנגנים וזמרים חובבים שרוצים לנגן בהרכב ולהופיע מול קהל. המשותף לכולם היא האהבה למוסיקה.

טווח הגילאים יכול לנוע בין 20 ועד 80 פלוס!

יש היום לרשותכם הרבה פלטפורמות שמציעות הרכבי חובבים וכוללים סגנונות שונים לבחירתכם – רוק, ג'ז, לטיני, הרכבים קוליים ועוד.

אז אם תמיד חלמתם לנגן או לשיר בהרכב ולא מצאתם את הזמן – יש פתרון, והוא נקרא הרכבי חובבים!

איזה כלים יש בד"כ בהרכב חובבים?

אין כללי אצבע מוגדרים לגבי כלי נגינה בהרכב, אבל בד"כ השאיפה שיהיו בהרכב תופים, בס, קלידים, גיטרה או שתיים וזמר.ת. בנוסף לאלה גם כלים אחרים יכולים למצוא מקום בכל הרכב, כמו כינור, סקסופון/חצוצרה, חליל או מפוחית.

הרכבי חובבים – מה הדרישות מנגנים חובבים כדי להתקבל?

אמנם הפרויקט מכוון לנגנים חובבים ולא מקצועיים, אבל בכל זאת הנגנים צריכים לנגן ברמה מסוימת שתאפשר להם להיות חלק מתוך הרכב.

ברוב המקומות (אולי בכולם) לא מבקשים מהנגנים לדעת לקרוא תווים. זה יתרון גדול כי המון נגנים חובבים מנגנים בלי לדעת לקרוא תווים.

כנגנים חשוב קודם כל שתדעו לשמור ולהחזיק קצב ברמה טובה. לנגנים, חשוב שתדעו לזהות את האקורדים הבסיסיים לפחות, שתדעו לתפעל את כלי הנגינה שלכם כמו שצריך, לזהות שינויי קצב וכו.
לזמרים, חשוב לדעת להגיע לצלילים הנדרשים, לדעת לשיר בתוך הקצב ועוד.

הכי חשוב שתהיה לכם הבנה מה אתם יכולים לנגן ומה אתם לא יכולים. אל תבואו לאודישן ותנסו לנגן קטע מורכב, המנחים הם נגנים מקצועיים והם יזהו ישר מה היכולות שלכם. תכירו במגבלות שלכם, כך תוכלו להיות מצוותים להרכב שמתאים לרמתכם, ומכאן תוכלו רק לצמוח.

להצטרף להרכבי חובבים - Time2be

הרכבי חובבים – החזרות

זה משתנה מפלטפורמה לפלטפורמה, חלק עושים 10 מפגשים וחלק 12 מפגשים. בחלק נפגשים פעמיים בשבוע, אחרים פעם בשבוע ביום שישי.

המפגשים נערכים בתאריכים שנקבעו ומתאימים לכל חברי ההרכב ולפרויקט. המפגש הראשון והשני הוא מפגש בו תכירו אחד את השני ותלמדו מה היכולות של כל חבר הרכב.

גם המנחה צריך ללמוד ולהכיר את כולם, לאט לאט אתם תבנו כימיה חברתית ומוזיקלית, תוך עבודה רצינית אבל שמקורה בהנאה נטו.

הרכבי חובבים – המנחה

כל המנחים הם מוזיקאים ברמה גבוהה ובעלי נסיון בהנחייה והפקת הרכבים. רובם נגנים פעילים שמנגנים או ניגנו עם טובי האומנים בארץ
למנחה יש חשיבות גדולה לתהליך ולהנאה שלכם, מלבד טיפים חשובים בנגינה שלכם הוא אחראי גם לעשות עיבודים מעניינים ויצירתיים לשירים שבחרתם להרכב. כל נגן רוצה להרגיש משמעותי וחשוב, והמנחה אחראי לתת לכל אחד את המקום שלו.

ברוב הפלטפורמות המנחים מנגנים עם ההרכבים.

הרכבי חובבים – ההופעה

בסיום כל מחזור כל הרכב יופיע על במה מול קהל מפרגן, בד"כ זה יהיה 3 שירים, אלא אם זה מסלול אחר שכולל יותר שירים.
ההופעות מתרחשות במקומות כמו לבונטין 7, בר גיורא, פפאיתו, בית ספר רימון ועוד מקומות מגניבים.

כל ההרכבים מגיעים כשעה לפני תחילת המופעה הראשון. גם אם אתם מופיעים אחרונים, כדאי להגיע ולספוג את האווירה, וגם לתמוך בהרכבים האחרים. תזכרו שגם הם כמוכן קצת לחוצים, וכל פירגון שלכם רק יעזור.

הרכבי חובבים – החוויה

כל מי שניגן פעם על במה יגיד לכם שזאת חווייה מדהימה. ההרגשה להיות חלק מהרכב מוזיקלי שמנגן שירים מלאים מול קהל היא ייחודית ומרגשת.
הפעם הראשונה מלווה תמיד בחששות – האם אני מוכן? האם אנחנו כהרכב נשמעים מספיק טוב?

זה טבעי. אל דאגה, החשש עובר אחרי השיר הראשון, וכל החזרות שעשיתם באים לידי ביטוי ומכאן והלאה רק הנאה. זאת הסיבה שבמקומות רבים יש הרכבים שרצים כבר כמה וכמה מחזורים יחד.
אם אתם אוהבים לנגן, ומרגישים שחסר לכם משהו נוסף כדי לשדרג לכם את חוויית הנגינה –הרכב חובבים זה בדיוק מה שיעשה את זה עבורכם. אתם תלמדו דברים על עצמכם, כמו איך זה לנגן עם כלים נוספים, איך לשמוע את כולם, איך לשמור על הקצב בשינויי מקצב.

אתם תלמדו על כלים אחרים, על היחס בין הבס לתופים, על הרמוניה בין גיטרות, על הקשר בין כלי הנגינה לזמר/ת.
כל אלה יהפכו אתכם לנגנים הרבה יותר טובים ויהפכו את החוויה של הנגינה שלכם לטובה ומהנה יותר.

לחיפוש הרכבי חובבים באזור שלכם

תחביבים נוספים