קורס צלילה למתחילים - איפה עושים את הקורס וכמה זה עולה? Time2be.co.il
logo

אולי יעניין אותך גם

דף הבית > ים > צלילה

אם יצא לכם לעשות צלילת היכרות או מעבר לזה, אתם מכירים את ההרגשה; נכנסים לעולם של שקט, שונה מאוד מהעולם שלנו, בו אנחנו מתארחים לזמן קצר, סופגים את החוויה המעצימה, ושבים ליבשה.. הצלילה היא אחד מענפי הספורט והתחביבים הפופולאריים בישראל, רבים נוהרים למועדוני הצלילה בים האדום או בים התיכון, משנסים מותניים, שמים משקולות ובלון, ונכנסים לעולם אחר..

לא מעט אנשים חוששים מצלילה. אפשר להבין את זה, יש תחושה מסויימת של קלסטרופוביה לשהייה מתחת למים, והרבה אנשים צריכים להרגיש קרקע יציבה מתחת לרגליים, למרות שהם אוהבים את הים. אלו מכם שחוששים מצלילה אבל עדיין רוצים למצוא תחביב שקשור לים יכולים למצוא פתרון אידאלי בקורס סקיפרים כתחביב.

ישנם כמה סוגים של קורסים וכמה סוגי צלילות, וכמה אפשרויות לפתח את התחביב המקסים הזה, כמו גם אפשרויות מגוונות של מועדוני צלילה ברצועת הים התיכון ובאילת. בואו נסקור את הנושא.

סוגי צלילה

ישנו מגוון של סוגי צלילה:

  • צלילה ספורטיבית – הצלילה שרובינו מכירים, צלילה עם חליפת צלילה, בלון חמצן, משקולות ואביזרים נוספים. הצלילה הזו נעשית למטרות הנאה וספורט.
  • צלילה טכנית – צלילה הכוללת גם גז הליום ותערובות נוספות, המאפשרות צלילות לעומק רב יותר מאשר צלילה ספורטיבית. צלילה טכנית נחשבת גם לספורטיבית אך מתקדמת יותר.
  • צלילה חופשית – צלילה ללא עזרי נשימה חיצוניים עם ציוד שכולל בדרך כלל משקולות, מסכה וסנפירים. זהו ספורט אתגרי שדורש מהצולל לקחת את מלוא האוויר, לרדת לעומק הרב ביותר שיוכל, ולשוב למעלה.
  • צלילה באספקת שטח – צלילה בה מקור האוויר נמצא מעל פני המים (חוף, סירה, רציף, אסדה) ומגיע דרך צינור לאלו שצוללים מתחת למים. פחות לשם הספורט, יותר לשם ביצוע צלילות מורכבות הדורשות שהייה ממושכת מתחת למים, זה כמובן מלווה בפיקוח ובמנהל צולל בכיר שנמצא מעל המים.
  • צלילה מקצועית – אדם שהוסמך כמדריך ויכול להדריך צוללים ברמה נמוכה יותר, בתוך המים.

סוגי קורסים לצלילה

צלילת היכרות – המפגש הראשון שלכם עם חוויית הצלילה נקרא "צלילת היכרות". זוהי צלילה בה אתם צמודים למדריך במים, והוא מוודא את תקינות הבלון וכל האביזרים הנלווים, על מנת שאתם תוכלו להיות פנויים לחוויה עצמה. לאחר מכן, אם ראיתם כי טוב ואתם רוצים לפתח את תחביב הצלילה, יש סולם קורסים אשר תוכלו ללמוד, כדי להתקדם בספורט הייחודי הזה.

צולל מועדון – הדרגה הראשונה שמאפשרת לכם לצלול בכיף, ולהחליט לאחר מכן אם תאם רוצים להמשיך לקורסים הבאים. הקורס הזה נמשך שלושה ימים בדרך כלל, וכולל היכרות עם סביבת המים, היכרות עם ציוד הצלילה, צלילות בפועל ועוד. תוכלו לצלול עד 12 מטרים לאחר הקורס הזה.

כוכב ראשון – כוכב אחד הוא הקורס הראשון בדרגה שתוכלו ללמוד כדי לפתח את תחביב הצלילה. משך הקורס 5 ימים.
מי שעובר את הקורס רשאי לצלול לעומק של עד 20 מטרים, שימו לב – לא ניתן לצלול לבד. תמיד רק עם בן זוג, ובמיוחד כוכב אחד, מחויב בצלילה עם בן זוג שנמצא לפחות דרגה אחת מעליו. הקורס כולל לימוד עיוני ומעשי, ונמשך בדרך כלל חמישה ימים. תוכלו להירשם לקורס אם בריאותכם תקינה ואם עברתם את מבחני הכניסה בהצלחה.

קורס כוכב אחד בעיקר מלמד על סביבת המים, על מערכת הנשימה, מה הקודים של ההתנהגות במים, על ציוד הצלילה, מצבי חירום ועוד.

הקורס כולל שיעורי תיאוריה, צלילה בבריכה (בעיקר לתרגל נשימה מהפה בלבד, שזה דבר מאתגר לחלק מהאנשים),ומספר צלילות בים בעומק המקסימלי המותר, עם פיקוח מדריך.

כוכב שני – נקרא גם קורס מים פתוחים מתקדם. קורס כוכב שני הוא הצעד הבא בפיתוח התחביב הזה, ונמשך יומיים. יש מועדונים בארץ שמציעים לעשות את שני הקורסים (כוכב ראשון וכוכב שני) ביחד. הקורס הזה מעמיק את הידע העיוני והמעשי, מתייחס לקבלת החלטות במים ולשיפור יכולת ההתמודדות עם מצבים שונים בצלילה, למשל צלילת עומק וצלילת ניווט עם מצפן. אם עברתם את הקורס הראשון ובריאותכם תקינה, תוכלו להצטרף, לאחר שתסדירו ביטוח.

הפעם תוכלו לצלול עד לעומק של 30 מטר ואחרי שתסיימו את הקורס, תוכלו לצלול עם בן זוג בדרגה שלכם, או כמובן בדרגה גבוהה יותר.

בדרגה הזאת תוכלו ללוות צולל בדרגת כוכב אחד, עד לעומק של כוכב אחד.

שימו לב:  כדי לעשות קורס כוכב שני תצטרכו להציג תעודת צולל, ביטוח צלילה וצלילה בחצי שנה האחרונה.           

שלושה כוכבים: צולל בכיר – אנשים רבים שעוסקים בצלילה כתחביב, אוהבים להתקדם גם לדרגה של צולל בכיר, ולמצות את הפוטנציאל של התחום הזה. צולל בכיר יכול לצלול לעומד של 42 מטר, וחשוב להוסיף שרק אחרי שצללתם 60 צלילות לפחות מקבלת תעודת כוכב שני, תוכלו להתחיל ללמוד בקורס צולל בכיר. בכל מועדון צלילה בו תצללו תציגו את פנקס הצלילות שלכם והם ימלאו ויחתמו עבור הצלילה שביצעתם, כך ניתן לעקוב אחר מספר הצלילות. גם פה כמובן תידרשו לבריאות תקינה וביטוח בתוקף.

איפה אפשר לעשות קורס צלילה בארץ?

בישראל ישנם היום כ-20 מועדוני צלילה, חלקם צמודים לרצועת מישור החוף, חלקם הגדול באילת. חלק ממועדוני הצלילה המוכרים יותר באילת הם דיפ סיאם, מנטה מרכז צלילה, לאקי דייברס ופלמידה.

בדיקה קצרה באינטרנט תציג בפניכם את האפשרויות, וקבוצות צלילה ברחבי הרשתות החברתיות יוכלו להמליץ לכם על מועדונים שיתאימו לכם יותר. מועדון צלילה שוכר ציוד צלילה, מספק מדריך, וכמובן גם מציע קורסים שונים.

קורס צלילה כוכב ראשון - Time2be

כמה עולה קורס צלילה?

  • כוכב אחד – בין 800-1,000 שקלים
  • כוכב שני – 700-900 שקלים
  • קורס משולב כוכב אחד ושני –  כ–1,500 שקלים

שימו לב שרוב המועדונים משלבים לינה באחד מהמלונות שכוללים ארוחת בוקר וזה כחלק מהמחיר הכולל, ויוצא מאוד משתלם (בסביבות 2,000 ש"ח לקורס+לינה).

לגבי הציוד – אתם יכולים לשכור ציוד צלילה כשהולכים לצלול, מאחד המועדונים, או לרכוש את הציוד, אם אתם יודעים שזה רומן לטווח ארוך וחשוב לכם שיהיה לכם הציוד שלכם. השכרת ציוד ממועדון צלילה עולה בין 150-200 שקלים ליום שלם, והשכרת אביזרים עולה פר אביזר בין 20-50 שקלים ברוב המקרים.

אם אתם חושבים על רכישת ציוד צלילה וחליפת צלילה, טווח המחירים נע בין 3,000-4,000 שקלים עבור סט, וכמובן שתוכלו למצוא סטים גם ב-2,000 שקלים פלוס, וגם חליפות שעולות פי שתיים מזה. המגוון רחב.

 

(המחירים מעודכנים נכון ליוני 2021)

שידרוג לנייטרוקס

נייטרוקס זאת תערובת גזים עשירה בחמצן שמאפשר לכם לשהות בתחתית זמן רב יותר, ומפחית את הסיכון ללקות בשכרון מעמקים.

בד"כ המועדון ינסה למכור את הקורס הקצר הזה בעלות של 280-350 ש"ח. הקורס נמשך כשעתיים, בו יוסבר לכם על היתרונות שלו, הציוד הנדרש ואיך לחשב את תערובת הגז והצלילה עם הנייטרוקס. אם לקחת את התוספת או לא, זה לבחירתכם.

 

דילוג לתוכן