לימודי פסנתר למתחילים - מתחילים שיעורי פסנתר | Time2be
logo
דף הבית > מוזיקה > פסנתר

יש בפסנתר משהו מיוחד, מעבר לסאונד הנעים, זה כלי שאפשר לשמוע אותו בכל כך הרבה סגנונות ותמיד הוא דומיננטי – בלוז, ג'ז, פופ, רוק, קאנטרי, קלאסי ועוד.

אז תמיד רציתם ללמוד לנגן בפסנתר – או אולי ניגנת בצעירותכם ועכשיו אתם רוצים לנגן שוב, מעולה.

מה המסגרות הקיימות? כמה זה עולה? איך אני מצליח להכניס את המתנה הזאת לתוך החיים שלי?

מה האפשרויות הקיימות ללימודי פסנתר?

אחד הדברים המעניינים כשמחליטים ללמוד פסנתר או כל כלי נגינה אחר בגיל מבוגר, הוא היתרון הרב שיש לנו בהבנה ובידיעה איך הכי טוב לנו ללמוד.

יש אנשים שאוהבים ללמוד לבד, ומתקדמים בקצב שלהם, במשמעת עצמית נהדרת. אחרים יעדיפו להצטרף להרכבי חובבים, ויש כאלו שלמידה עם מורה אחד על אחד מקדמת אותם הכי טוב, ויש כאלו שגם לא בטוחים מה טוב להם.

רוב הנגנים המתחילים יעדיפו מורה פרטי אחד על אחד. לימוד פסנתר למתחילים עם מורה יקנה לכם יסודות נכונים.

בנוסף המסגרת מייצרת אצלי מחוייבות ללימוד ולאימון. אחרים יעדיפו קונסרבטוריון ואחרים יעדיפו ללמוד דרך אפליקציה. אין נכון או לא נכון, מה שמתאים לכם.

לימודי פסנתר בבתי ספר למוזיקה

אחד היתרונות הבולטים בללמוד בבית ספר למוזיקה הוא סביבת לימודים מפרה וחווייתית. בתי הספר מציעים לימודי מוסיקה עשירים בפעילות ותכנים מגוונים כמו סדנאות, הצטרפות להרכבי חובבים ואנסמבלים ועוד.

בנוסף תוכלו למצוא שיתופי פעולה מעניינים עם תלמידים אחרים (דרך מסגרת בית הספר או מחוצה לה). המורים בבתי הספר למוזיקה הם בד"כ ברמה מאוד גבוהה עם הרבה נסיון בלימוד.

לחיפוש מורה לפסנתר באזור המגורים שלכם

לימודי פסנתר בקונסרבטוריון הקרוב

מסתבר שלצד כל הלימודים המוצעים בעולם הנגינה בקונסרבטוריון הקרוב אליכם, לילדים, מוצעים גם מסלולים למבוגרים. כל קונסרבטוריון ומה שהוא מציע; זה יכול להיות רישום שנתי, סמסטריאלי, לשמונה שיעורים וכו'. בשיחת טלפון אחת או ביקור קצר במקום, תוכלו להתרשם ולקבל את כל המידע הדרוש לכם כדי לדעת מה המסגרות האפשריות, באילו ימים ושעות הן מתקיימות, ומה המחיר.

טווח המחירים לשיעורי פסנתר למבוגרים במסגרת של קונסרבטוריון נע בין 100-200 שקלים, תלוי במשך השיעור (45 דקות או שעה) ובאיזור בארץ.

(המחירים מעודכנים נכון לאוקטובר 2021)

ללמוד פסנתר אצל מורה פרטי

אפשרות נוספת היא לקחת שיעורי פסנתר אצל מורה פרטי, בבית שלכם או בבית של המורה.

במקרה הזה אתם עצמאיים יותר לקבוע את המשבצת המתאימה לכם, ואם יש לכם פסנתר בבית, גם אלמנט הנוחיות שהשיעור מתקיים אצלכם בבית ולא בקונסרבטוריון, בעלת משמעות.

טווח המחירים של שיעור פסנתר פרטי יכול לנוע בין 120 שקלים ל-250 שקלים לשיעור של 45 דקות או שעה.

חשוב לוודא שיש לכם כימיה עם המורה והתקשורת בינכם טובה.

אפליקציה ללימוד פסנתר - Time2be

אפליקציה מומלצת ללימוד פסנתר

אם אתם מאלו שלא אוהבים ללמוד עם מורה, או שמאוד אוהבים ללמוד לבד ומצליחים להחזיק שגרת לימודים עצמאית, עומדות בפניכם מספר אפשרויות ללמידה עצמאית באמצעות אפליקציה או מסגרת שמציעה לכם לרכוש שיעורי פסנתר מוקלטים מראש ולצפות בזמן שלכם.

תוכלו לרכוש מנוי חודשי או שנתי לאפליקציה במחירים סבירים.

מנוי שנתי באפליקציה נהדרת שנקראת Simplypiano תעלה לכם 200 ומשהו שקלים לכל השנה, הקורסים הדיגיטליים נעים בין ה-1800 שקלים ומעלה.

Simply piano מציגה את המקלדת בחלק התחתון של המסך ואת התווים שצריך לנגן בחלק העליון. האפליקציה יודעת לתת פידבק בהתאם לנגינה שלנו, שזה מגניב. כמובן שיש backing tracks של שירים שאפשר לנגן איתם.
האפליקציה חינמית אבל יש אפשרות לשדרג לפי הצורך.

היתרון של למידה עצמאית באמצעות אפליקציה או קורס דיגיטלי מוקלט, הוא שאתם קובעים את הקצב, את התדירות, בלי שאף אחד יישב לכם על הראש. החיסרון? בדיוק זה.

בלמידה עצמאית לא תמיד יש יעד חיצוני שחשוב לכם לעמוד בו, ואתם יכולים להתקדם מאוד לאט. בנוסף אין תחליף למורה שיכול להסביר לכם בלייב כל מיני ניואנסים קטנים, אם זה טכניקה, תזמון , איצבוע וכו.

כשזה בא ממקום של תחביב ולא ממקום הישגי, ואין צורך להוכיח את עצמנו לאף אחד אז ההנאה גדולה יותר, אתם משוחררים יותר וסבלניים יותר.

כמה עולה פסנתר?

כשמדובר בפסנתר עומד, טווח המחירים יכול לנוע בין 2,000 שקלים לפסנתר חשמלי או רגיל משומש, ועד עשרות אלפי שקלים. יש אפשרות גם לשכור פסנתר, שזו אופציה נהדרת למי שלא סגור על עצמו ולא אוהב להתחייב.

אפשר לשכור מרשתות כלי הנגינה ברחבי הארץ.

זאת מלכודת שהרבה אנשים נופלים בה. יש פסנתרים זולים , עד 5,000 ש"ח, שהם לרוב ברמה נמוכה או ישנים מאוד וכנראה דורשים תיקון שיעלה לא מעט כסף.

עדיף לשכור מאשר לקנות פסנתר זול שאח"כ יעלה ביוקר.

אם אתם מחפשים פסנתר טוב אבל לא של חברה מוכרת, תוכלו למצוא כאלה בטווח של 6,000-8,000 ש"ח.

הפסנתרים הטובים באמת, של מותגים גרמניים או צ'כים, כבר יעלו 25,000 – 30,000 ש"ח וצפונה.
ניתן למצוא כאלה יד שניה בסביבות 10,000-15,000 ש"ח (למשל פסנתר גרמני של שימל).
כלי זמר למשל מייבאים את המותג Pearl River הסיני ואת הפסנתרים של Yamaha.

פסנתר כנף זה כבר עלות אחרת.

אם נתעלם מהישנים שזקוקים לשיפוץ גדול (נעים בטווח של 12,000 – 18,000 ש"ח ), מחיר פסנתר כנף טוב יעלה בין 25,000-35,000.
פסנתר כנף מעולה יעלה מעל 35,000 ש"ח (Yamaha היפני או Sendler הגרמני).

*הפסנתרים היפניים נחשבים לפסנתרים ברמה גבוהה, הן מבחינת הגימור והן מבחינת הצליל.

אם אתם מתחילים לימודי פסנתר, ממש אין צורך בהשקעה כספית גדולה. אפשר בהחלט להתחיל עם אורגן חשמלי שיש לו אפקט סאונד של פסנתר, או להשכיר פסנתר עומד זול.  תתחילו, תתנסו, תתאמנו, אם אתם מרגישים שאתם רוצים לעלות שלב, תמיד אפשר לשדרג.

(המחירים מעודכנים נכון לאוקטובר 2021. שימו לב שהמחירים המצויינים הם רק הערכה גסה כדי לקבל מושג, ויתכנו שינויים או יוצאים מהכלל. יש לבדוק תמיד מול המוכר או החברה לגבי מחיר עדכני )

אורגנית

אורגנית זה כלי נגינה שיש לו קלידים שחורים ולבנים כמו לפסנתר. בעוד שלפסנתר יש 88 קלידים, לרוב האורגניות יש 61 קלידים (5 אוקטבות), למרות שיש גם כאלה עם 88 קלידים ו-76 קלידים.

האורגנית עובדת עם חשמל ואינה אקוסטית, כלומר הצלילים שלה מיוצרים ע"י מחשב פנימי. דבר נוסף שיש לאורגנית זה יכולת ליצור ליוויים אוטומטיים בהתאם לאקורד שאנחנו מנגנים (ובהתאם לסגנון שבחרנו).

לאורגנית יש את היכולת לחקות צלילים של כלים אחרים – תופים, גיטרה, פסנתר וכו, וע"י כך ליצור הרמוניה שלמה של צלילים וליווי. זאת אומרת, נגן אחד יכול להיות תזמורת שלמה.

שתי החברות הפופולריות בארץ לאורגניות הן Yamaha ו-Roland. האורגניות שלהן אמינות ובאיכות טובה.

טווח המחירים יכול לנוע מ-700 ש"ח ועד 20-25,000 ש"ח. מה שמשפיע על המחיר בעיקר זה עוצמת ואיכות המחשב הפנימי של האורגנית. ככל שיכולת העיבוד של המחשב חזקה יותר, כך הצליל שהוא מחקה מדויק יותר, ולכן המחיר גבוה יותר.

אחד הדברים המיוחדים באורגנית זה היכולת לתכנת את האורגנית ולהתאים את הצלילים לפי רצוננו. כלומר אפשר ממש לעשות עיבודים מוזיקליים לשירים ספציפיים וליצור ליווי מדויק ביותר.

טיפ: יש אורגניות שיש להן מקצבים של רבעי טון שמתאימים למוזיקה מזרחית.

לימוד אורגנית - מורה לאורגנית -Time2be

לסיכום, אורגנית יכולה לחקות צלילים של כלי נגינה אחרים. היא מאפשרת יצירת הרמוניה וליווי של מספר כלים יחד. אורגנית לא תופסת הרבה מקום כמו פסנתר וניתן לקחת אותה לכל מקום.

לאורגניות היקרות יותר יש יכולת לשנות את ההגדרות ולתכנת את הצלילים והמקצבים ולשחק איתם לפי רצונכם.

דילוג לתוכן