ללמד שיעורים פרטיים - תחביב שאפשר להרוויח ממנו - Time2be.co.il
logo
דף הבית > העשרה > שיעורים פרטיים

לכל אחד מאיתנו יש ידע מקצועי בתחום אחד לפחות, ולרבים מאיתנו יש במספר תחומים, כתוצאה מלימודים, עיסוק מקצועי, ופיתוח אישי לרמה גבוהה של ידע. אחד הדברים היעילים שאנחנו יכולים לעשות עם הידע שרכשנו הוא להעביר אותו הלאה. כיצד? באמצעות מסגרת של שיעורים פרטיים.

האפשרות שיש לנו להעביר הלאה את הידע שלנו, נותנת לנו המון. קודם כל, היא מרעננת אצלנו את מה שלמדנו לפני כמה וכמה שנים. האפשרות הזו עוזרת לנו להתמקצע אפילו עוד יותר, לקרוא מידע חדש בתחומים המוכרים לנו, ולקבל פרספקטיבות חדשות, במיוחד אם בחרנו להעביר את הידע שלנו לדור הצעיר.

זה יכול להיות באינספור תחומים, בעצם בכל התחומים: למידת שפה, רכישת מיומנות מסוימת – בתחום האומנות, הכתיבה, הנגינה, הלמידה הטכנית, ורבות הדוגמאות. אז הנה מידע שייתן לכם כיוון בנושא שיעורים פרטיים שאתם יכולים להעביר.

באיזו מסגרת תוכלו להעניק שיעורים פרטיים?

מסגרת פרטית – אתם תמיד יכולים לתלות פלאייר צבעוני ויפה בלוחות מודעות בשכונה שלכם, אם מדובר במפגש פרונטאלי, או לפרסם ברשתות החברתיות, בקבוצות המיועדות לכך, ולאסוף לכם תלמידים באופן פרטי. בהמשך נתייחס לנושא האם זה בתשלום או לא בתשלום.

מסגרת קהילתית – תוכלו לפנות למתנ"ס המקומי ולהציע להעביר שיעורים פרטיים בתחומים מסוימים, רוב הסיכויים שיתלהבו מזה מאוד! תוכלו לפנות גם לבתי קשישים, גני ילדים, ולכל מיני מסגרות בסביבה שלכם, שעשויות להיתרם ממה שיש לכם לתת.

בתשלום או כתרומה לקהילה?

האמת היא שזה ממש תלוי בכם. אתם יכולים להחליט שזוהי התרומה שלכם לקהילה, ואין לכם רצון לקבל על כך תשלום, ולתת שיעורים פרטיים חינם אין כסף, ואתם בהחלט יכולים להחליט שמה שיש לכם הוא יקר ערך, וחשוב לכם שתהיה מחויבות של הצד השני למהלך, באמצעות תשלום, וזה יכול להיות תשלום סמלי או תשלום מלא, מה שתחליטו. בגדול התעריפים כיום לשיעורים פרטיים בתחומים השונים נעים בין 80 שקלים ל-200 שקלים לשעה, וזה כמובן תלוי אם אתם מלמדים פסנתר, מלמדים יפנית, מלמדים גינון או מקרמה.

Time2be.co.il - ללמד שיעורים פרטיים

שיעורים פרטיים – פתוח לכל הגילאים

אחד הדברים היפים בפיתוח תחביב של שיעורים פרטיים שאתם מעבירים, הוא שתאם יכולים לפנות לקהל יעד רחב, במקרים רבים. לא רק ילדים ובני נוער מקבלים שיעורים פרטיים. גם מבוגרים אשר רוצים ללמוד שפה חדשה, לדוגמא, מחפשים שיעורים פרטיים, או מבוגרים שרוצים ללמוד גיטרה.

אז איך עושים את זה? השלבים בדרך

  1. גיבוש התחום וקונספט הלמידה – השלב הראשון והמהותי ביותר הוא להיסגר על עצמנו מה אנחנו מלמדים, ואיך אנחנו מלמדים. בתחומים רבים יש חלוקה ללמידה עיונית ולמידה מעשית, מה מעניין ומושך אתכם יותר? תוכלו ללמד את היסודות של הגינון באופן עיוני ובאופן פרקטי, וזו לא אותה למידה.
    אם למשל אתם מעוניינים להעביר שיעורים פרטיים או סדנאות בנגרות, אתם צריכים לחשוב אם יש לכם מקום מתאים, ציוד, רשיונות בטחות אם צריך וכו.

מה הקונספט של הלמידה? איך אתם רוצים ללמד? בהמשך להבדלה בין עיוני ופרקטי, האם תרצו ללמד בביתכם? האם מדובר בשיעורים שאתם תבנו מראש או בהתאם למה שהתלמיד מבקש לדעת?

  1. גיבוש קהל היעד –  אחרי שנסגרנו על מה אנחנו מלמדים ואיך, השאלה הבאה שיש לענות עליה היא את מי מלמדים. מול איזה קהל בא לכם ומתאים לכם לעמוד? מול ילדים או מבוגרים? אולי בני נוער? חשוב להבין מי הקהל מכיוון שבהתאם לקהל גם תגבשו את דרך הפנייה לקהל זה.
  2. הכנת המסגרת ומערכי השיעורים – לא צריך להכין פה דוקטורט אבל אם אתם רוצים לפעול במקצועיות, כדאי להכין מסגרת של מערכים, אפילו ברמת הנושאים והרצף שלהם, כדי להיות מוכנים ליציאה לדרך, וכדי שתדעו מה לענות במידה ומתעניין יוצר קשר ורוצה לקבל מידע על מה לומדים בשיעור פרטי בנושא ניהול זמן.
  3. פנייה לקהל היעד – לאחר שלושת השלבים הראשונים, אתם בהחלט מוכנים לפנות לקהל היעד באמצעים שמתאימים לו. אם אתם לא נמצאים ברשתות החברתיות, אולי תוכלו להיעזר בחברים? אולי תתייעצו עם אנשים שאתם מכירים בטווח הגילאים של קהל היעד שלכם כדי לבדוק איך הכי טוב לפרסם את השיעורים הפרטיים שלכם?
  4. תיאום ויציאה לדרך – אחרי שהתחלתם לקבל פניות, מזל טוב! זה הזמן לקבוע מסגרת קבועה של משבצת שבועית, להיסגר כמובן על נושא התשלום / ללא תשלום, ולצאת לדרך.

מסגרת של שיעורים פרטיים מאפשרת גם לכם, אנשי המקצוע שמעבירים תכנים במגוון תחומים, ללמוד, להתנסות, להיפתח לגילאים שונים, ולהעביר דרככם הלאה מגוון רחב של ידע, בשיטות שונות ומרתקות!

דילוג לתוכן