איך בוחרים תופים אלקטרוניים? איזה תופים מומלצים?

כל מתופף מתחיל יודע שבחירת מערכת תופים יכולה להיות משימה לא פשוטה. ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון, כולל גודל, איכות צליל, מחיר וכמובן השכנים…
איזה מזל שהטכנולוגיה הגיעה גם לתופים.

הטכנולוגיה עזרה לנו לבטל חלק גדול מהספקות והמגבלות שבאות עם קניית מערכת תופים, כשבראשן בעיית הרעש.

הפתרון נקרא תופים אלקטרוניים.

הסבר קצר – מה זה תופים אלקטרוניים

ישנם 2 סוגי מערכות תופים – מערכת תופים אקוסטית (הקלאסית) ומערכת תופים אלקטרונית.

בעוד שמערכת אקוסטית מייצרת צליל באמצעות תנודה אקוסטית, תופים אלקטרונים פועלים על חשמל ומייצרים צליל על ידי חיישנים המתרגמים את עוצמת המכה לצליל התוף או המצילה. כתבתנו מאמר עם הסבר מפורט על תופים אלקטרוניים.

תופים אלקטרוניים הם דרך מרגשת ליצור מוזיקה. הם הופכים פופולריים יותר ויותר בקרב מוזיקאים מכל הרמות, ממתחילים ועד מקצוענים. באמצעות מכשיר שנקרא "מוח" התופים האלקטרוניים מספקים מגוון רחב של צלילים ואפקטים, המאפשרים ליצור יצירות מוזיקליות ייחודיות.

תופים אלקטרוניים מומלצים - Time2be
תופים אלקטרוניים מומלצים – Time2be

מה חשוב לדעת כשקונים תופים אלקטרוניים

לתופים אלקטרוניים יש מספר יתרונות משמעותיים:

1. הם שקטים יותר (אפשר לתופף עם אוזניות)
2. הם ניידים וניתנים לקיפול והרכבה הרבה יותר מהר, מה שהופך אותם לאידיאליים לאימונים או להופעות בדרכים.
3. הם תופסים הרבה פחות מקום בבית.
4. מאפשרים יכולות מגוונות להפקת צלילים שונים ואפקטים מיוחדים.

המתלה

במערכת אלקטרונית רוב החלקים תלויים על מתלה. המתלה קטן יותר ממתלה של מערכת אקוסטית מכיוון שגודל המערכת האלקטרונית בכללי יותר קטנה. זה יכול לתת תחושה של חוסר יציבות למרות שאין להרגשה הזאת שום בסיס.

במערכות תופים אלקטרוניים מקצועיות שהן גדולות יותר המתלה יהיה בגודל זהה למתלה של אקוסטית.

מומלץ לבדוק אם ניתן להשחיל את הכבלים שמחברים את הרפידות והמודול בתוך הצינור של המתלה, זה ישמור על אזור הנגינה נקי מחוטים וכבלים.

רפידות

רפידות התופים הן מצופות בגומי. כשמכים ברפידה עם מקל המתח משתנה והמודול מתרגם את האות לצליל. רפידות הגומי יכולות להיות קשיחות מעט, בעיקר כשמנגנים הרבה זמן ברצף. יש גם רפידות שנקראות ראש רשת, הן פחות קשיחות מהרפידות גומי ויש להן ריבאונד מצוין, שזה משמעותי כשמנגנים זמן רב.

בסטים של תופים אלקטרוניים מתקדמים תוכלו למצוא רפידות ראשי רשת גם בסנר וגם בטומים (בשאר הסטים הרפידות הן רפידות מונו, כלומר ניתן להפיק מהן צליל אחד בלבד).

רפידות הסנר לעומת זאת הן סטריאו, כלומר ניתן להפיק בהן שני צלילים.

למצילה יש רפידות גומי, וסטים מתקדמים מאפשרים לנגן על אותה רפידה בל, אדג', רים וכו.

לגבי רפידת תוף הבס, מומלץ לבדוק אם הרפידה מתאימה לשני ביטרים או לא. הרבה פעמים זה כתוב בהוראות היצרן.

המודול (או "המוח")

הלב של מערכת התופים האלקטרונית. המודול הוא בעצם מחשב שמעבד את האותות הנכנסים אליו מהטריגרים (החיישנים שנמצאים ברפידות או בחישוקים), מקשר אותם לצלילים המתאימים ומוסיף עליהם אפקטים.

האתגר הכי גדול של המודול הוא מהירות עיבוד הצלילים, כלומר כמה מהר המחשב מעבד את הצליל שהופק מהמכה. כשמנגנים מהר המודול צריך לעבוד קשה יותר ומהר יותר כדי לעבד את הצלילים.

ככל שהמודול משוכלל יותר כך המעבד יעמוד בקצב, במודולים זולים יותר יש מצב שפה ושם יתפספסו כמה מכות…

מעבר ליתרונות שציינו למעלה, למערכות התופים האלקטרוניים יש יתרון גדול נוסף וזה היכולת לשנות את הרכיבים שלהן ולשלב אותן במערכות אקוסטיות.

איך לבחור מערכת תופים אלקטרוניים - Time2be

תופים אלקטרוניים מומלצים

יש 3 חברות מובילות של תופים אלקטרוניים: Roland, Yamaha, Alesis
מכיוון שבחירת תופים מורכבת ממספר פרמטרים וההחלטה איזה מהם חשוב יותר היא אינדיבידואלית לחלוטין, החלטנו לבחור שני דגמים מכל מותג, כשלכל אחד יש יתרונות וחסרונות, אתם תחליטו בעצמכם מה חשבו לכם ומה פחות.

Alesis Nitro Mesh

מערכת מעולה למתחילים ומתופפים ברמה בינונית, סאונד מצוין והמחיר סביר בהחלט. המתלה שלה מרגיש לעיתים פחות יציב.

Alesis Command Mesh

הסט הזה בולט בעיקר באפשרויות הסאונד המתקדמות שהוא יכול להפיק ובתחושה הכללית שמרגישים כשמתופפים. יש לו פיצ'רים מתקדמים, לכל פד יש את הסאמפלים שלו שזה מדהים.

Yamaha DTX402K

ל-Yamaha יש 4 סדרות תופים אלקטרוניים – DTX4, DTX6, DTX8, DTX10 כאשר סידרה 10 היא המתקדמת ביותר.
DTX402k היא מערכת מעולה למתחילים, סאונד איכותי מאוד שנותן תחושת תיפוף טבעית ואמיתית. חיסרון – מיקום מוגבל של חלקי הסט, בעיקר הטומים.

Yamaha DTX6K3-X

ללא ספק אחת המערכות תופים האלקטרוניות המעולות בסידרת DTX6.
מודול עוצמתי, רפידות סיליקון מתקדמות ופיצ'רים מדליקים כמו הקלטה ושיתוף קבצים בקלות הופכית את חוויית התיפוף למושלמת. המערכת קצת יקרה, בסביבות 10k ₪ (נכון לתחילת 2023), אבל על איכות משלמים.

Roland TD-17

גם לחברת Roland , כמו ל Yamaha, יש מספר רב של סדרות, כאשר הראשונה היא TD-1K והאחרונה היא TD-50KV2.
הסדרות הראשונות שלהם לוקות בטכנולוגיה ולכן פחות מומלצות. סידרה TD-17 על דגמיה כבר הרבה יותר איכותית וכיף לתופף עליה. שילוב מדהים של מנוע הסאונד מה-TD-50 עם פדים חדשים שפותחו במיוחד עבור הסידרה הזאת, כל אלה נותנים תחושת נגינה טבעית במיוחד. מגיעה עם מערך תכונות לימודיות ומוסיקת ליווי.

Roland TD-07KVX

סידרה פחות טובה מה TD-17 ומיועדת למתחילים, אבל התמורה שמקבלים ביחס למחיר היא נהדרת.
פדים שניתנים לכיוונון ואפשרות חיבור ל Bluetooth ו-USB הם רק חלק ממגוון הדברים שהמערכת מציעה. הסאונד שלה חם ונעים, מחיר סביר, מערכת מאוד מומלצת למתחילים.

 

לסיכום

תופים אלקטרוניים למתחילים מספקים את כל היתרונות החשובים למתחילים – לא מרעיש כמו אקוסטי, תופס פחות מקום, יכולות טכנולוגיות מתקדמות ובהרבה מקרים הרבה יותר זול.

אם היו לכם ספקות עד כה, זה הזמן להסיר אותם ולהתחיל להנות ולתופף!

רוצים להתעדכן על פרקים חדשים?