קבוצת רכיבה עם אופניים היא דרך מצוינת לשמור על הכושר ולהנות תוך כדי מחברה. זאת דרך מצוינת להכיר אנשים חדשים שחולקים את אותו תחום עניין כמוך.
קשה למצוא היום שכונה שאין בה לפחות קבוצת רכיבה אחת. אנשים הבינו שפעילויות שפעם היו יחידניות כמו רכיבה על אופניים או ריצה הופכות להיות הרבה יותר מהנות כשעושים אותן יחד.
ויש סיבה נוספת. אחוז הרוכבים החדשים שנוטשים את הרכיבה הוא גבוה משמעותית כשרוכבים על אופניים לבד.
קל יותר לוותר על אימון אחרי יום עבודה, או כשקצת קר בחוץ, או בשישי בבוקר, במקום להשאר במיטה עוד שעה.
כשאתה חלק מקבוצת רכיבה יש לך תחושת מחויבות לא רק כלפי עצמך אלא גם כלפי הקבוצה שאיתה אתה רוכב. וזה מה שיפה בקבוצת רכיבה, כל אחד דוחף את השני ועצם ההשתייכות לקבוצה דוחפת אותך להצליח ולהגיע ליעדים הקבוצתיים והאישיים שהצבת לעצמך.
יש כל מיני רמות של קבוצות רכיבה, וכל אחד צריך למצוא את הקבוצה המתאימה לו. זה יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה פרמטרים:
1. מבחינת הרמה של הקבוצה.
יש קבוצות שבנויות לתחרויות, ששואפות להגיע לקצבים מהירים ולזכות בפרסים. אם אתה רוכב מתחיל ולא בכושר גופני מדהים, תתקשה להצטרף לקבוצה כזאת עם רוכבים מנוסים וותיקים.
2. מבחינת היעדים של הקבוצה.
כחלק מההשתלבות בקבוצת רכיבה, המאמן מתאים לכל אחד מהרוכבים יעדים אישיים ובנוסף יש יעדים קבוצתיים (למשל תחרויות).
3. כימיה עם מאמן הקבוצה.
כמו כל צוות או פעילות קבועה, חשוב שתהיה לך כימיה טובה עם מאמן הקבוצה כדי שתרגיש בנוח ותשמור על רמת מוטיבציה גבוהה להשאר בתהליך גם כשקשה. מאמן טוב הוא מרכיב סופר קריטי כדי להביא אותך להישגים טובים!
4. חיבור עם חברי הקבוצה.
קבוצת רכיבה זה קודם כל ענין חברתי, אחרת הייתם רוכבים לבד. זה היתרון הגדול של קבוצת רכיבת אופניים, לכן החיבור עם חברי הקבוצה חשוב מאוד. ברוב הקבוצות הגיבוש בין האנשים מאוד בולט, גם מעבר לרכיבה עצמה.
5. מיקום.
יש המון קבוצות רכיבה, אבל לרוב תרצה קבוצה שנמצאת באזור שלך ולא תצטרך לנסוע כדי להגיע למקום המפגש ולמסלול.
6. תדירות המפגשים.
יכול להיות שאתה לא רוצה להתחייב ליותר משני מפגשים בשבוע, אבל הקבוצה מתאמנת 4 פעמים בשבוע. חפשו קבוצה שמתאימה ללו"ז שלכם.
לא כולם בוחרים לרכב על אופניים מאותן סיבות. כל אחד רוכב ממקום אחר, ולכל אחד יש מטרות שונות בנוגע לרכיבה על אופניים. כשאתם מתכננים להצטרף לקבוצת רכיבה, תוודאו שהיא מתאימה לצרכים שלכם.
– יש קבוצות רכיבה שנועדו בעיקר למטרות חברתיות ושמירה על כושר על הדרך. אין להן מטרה להגיע לקצב רכיבה מהיר או הגברת דופק וכו. יותר בשביל הפאן והחברה.
– יש קבוצות שהן ההיפך הגמור – המטרה לרכב במהירויות גבוהות, או לאתגר עצמן במסלולי שטח קשי או להגביר דופק וקצב עם הזמן.
– יש קבוצות שהן יותר למטרות למידה ושיפור הטכניקה.
– יש קבוצות לבעלי מוגבלויות, והן סוג של תרפיה קבוצתית.
עדיין כל קבוצה מורכבת מאוסף של אינדיבידואליים, כשכל אחד שונה מהאחר. זה אומר שקבוצה, הומוגנית ככל שתהיה, עדיין מורכבת מרצונות, צרכים ויעדים שונים של אנשים יחידים. זה שהצטרפתם לקבוצה מסוימת לא אומר שבשלב מסוים לא תוכלו לעבור לקבוצה אחרת, במידה והיעדים שלכם השתנו.
יכול להיות שהרמה שלכם נהייתה גבוהה יותר משאר הקבוצה, או רמת המחויבות של חלק מהאנשים לא תואמת לרמת המחויבות שלכם.
זה טבעי לגמרי שתרצו לעבור לקבוצה שתואמת את יעדי הרכיבה שלכם. היעד הראשון בכל פעילות (ספורטיבית או אחרת) אמור להיות הנאה. אם לא נהנים, זה לא יחזיק מעמד, לא משנה כמה תתאמצו.
לסיכום,
אם אתם רוצים לשפר את חוויית הרכיבה שלכם ולקחת את הרכיבה לרמה אחרת, קבוצת רכיבה זאת הדרך.
להיות חלק מקבוצה יעזור לכם לשפר את הרכיבה, לעמוד ביעדים, לשפר את הכושר, לשמור על מוטיבציה גבוהה, ובעיקר להנות מחברתם של אנשים ששותפים לתחביב שלכם.
ומה בסה"כ אנחנו רוצים אם לא להנות מהחיים יחד עם חברים?