לכל אחד מאיתנו יש סיבה שונה למה הוא רוצה לעסוק בתחביב. השאלה הנשאלת היא איך בוחרים תחביב, איך יוצרים איזון בחיים שלנו.
רובנו עובדים שעות ארוכות, המוח שלנו טרוד בלקוחות, חשבוניות, פרויקטים… המוח שלנו, כמו הגוף, חייב איזון. הסחת דעת מטרדות היום ומפעולות היומיום.
זה משתנה מאדם לאדם. חלק יחפשו את הטבע והשקט, אחרים יתחברו למוזיקה, ואחרים יפנו בכלל לספורט.
הדבר היפה הוא שאין נכון או לא נכון. כל מה שעושה לכם טוב לגוף ולנפש הוא בגדר נכון. כל מה שצריך לעשות זה לקבל החלטה.
כולנו עוברים את זה בשלב זה או אחר, אנחנו מוצאים את עצמינו עם זמן פנוי וכל מה שאנחנו רוצים לעשות זה לישון ולנוח. אבל אח"כ אנחנו מצטערים שלא ניצלנו את הזמן שלנו ולא עשינו משהו יותר מעניין.
למה אנחנו לא מוצאים את הזמן לעצמינו ולדברים שאנחנו אוהבים לעשות? איך מוצאים תחביב? איך נפטרים מהאינסטינקט הזה שאומר לנו "אין לי כוח"? הרי כמה פעמים קרה לכם שלא התחשק לכם לצאת אבל חברים הוציאו אתכם בכח, ואח"כ בירכת על כך כי נהנית כ"כ?
אז למה לא לעשות את זה באופן קבוע?
אז איך מוצאים תחביב. השלב הראשון הוא לרשום לעצמכם קודם כל מה אתם אוהבים לעשות? על מה חלמתם כשהייתם צעירים? מה מרגש אתכם?
האם אתם בחבורה שאוהבת לשיר ואתה רוצה ללמוד לנגן בגיטרה? האם אתם אוהבים את הים? מה עם להשיט יאכטה? אולי דווקא קורס פיסול ירגש אותך?
ממש תכינו רשימה, בלי לחשוב כרגע על עלויות או מגבלות, ועכשיו תתחילו לסנן לפי העדפות שלכם.
האם אתם אנשים של בית או טבע?
האם אתם רוצים שיבואו אליכם הביתה או שאתם רוצים לצאת החוצה?
אם אתם מעדיפים בבית, יש המון אפשרויות שיכולות להתאים לכם – גיטרה, פסנתר, ציור, הכנת תכשיטים…
אם אתם אוהבים את האוויר הצח ומחפשים פעילויות בחוץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לרשום מה הכי מרגש אתכם ומתאים לכם. בואו נמשיך לסנן.
כשרוצים לבחור פעילות ספורטיבית כלשהי יש לקחת בחשבון מגבלויות שיכולות להפריע. אם יש לכם בעיה בלב, כנראה שצניחה חופשית לא בשבילכם.
אם אתם סובלים מכאבי גב או כאבי ברכיים, אולי יהיה לכם קשה לרוץ או לרכוב על אופניים. אתם חייבים להיות קשובים לגוף שלכם כדי למנוע פציעה. בסופו של דבר המטרה היא להנות, ואי אפשר לעשות את זה אם כואב לכם.
וכמובן לא שכחנו את הקורונה שלא רוצה לעזוב. אם אתם חוששים מהתקהלויות, חפשו את הפעילות שאפשר לעשות לבד. היא לא חייבת להיות פעילות ספורטיבית, זה יכול להיות שח-מט או ברידג'.
במידה ואין לכם בעיה עם קהל, תוכלו להצטרף לקבוצות רוכבים או רצים בשכונה.
למרות שזה תחביב, חייבת להיות גם פה מידה מסוימת של מחויבות והתמדה. אם תרכבו על אופניים פעם בשבוע למשך חצי שעה, יקח לכם המון זמן להכנס לכושר. כנ"ל לגבי ריצה, טניס או שחייה.
אם אתם רוצים להנות מהפעילות אתם חייבים להתמיד.
כשאתם באים להחליט איזה תחביב אתם רוצים, תוודאו שאתם יכולים להקדיש לו מספיק זמן במהלך השבוע.
האם המיקום של החוג קרוב או דורש נסיעה? האם השעות נוחות ולא מתנגשות עם העבודה? כמה זמן כל שיעור אורך? האם השיעור מסתיים מאוחר?
קחו בחשבון את כל השאלות האלה כשאתם מחליטים על הפעילות.
יש המון פעילויות שלא עולות כסף בכלל, או כמעט ולא. חוג קיקבוקס במתנס למשל יעלה לכם בסביבות 190 ₪ לחודש, 2 שיעורים בשבוע. ריצה לא תעלה לכם בכלל כסף…
לעומת זאת יש תחביבים מסויימים שיעלו לכם כסף, השאלה מה ערך החוויה בשבילכם.
למשל, קורס סקיפרים עולה בסביבות 8000 ₪ , אבל אם תמיד חלמתם להשיט יאכטה ובשבילכם הים זה האושר האולטימטיבי, ערך החוויה גבוה מהעלות הכספית.
שאלה נוספת שתרצו לשאול את עצמכם היא האם אתם מעדיפים לעסוק בתחביב לבד או יחד עם בן/בת הזוג? אולי דווקא בקבוצה?
יש אנשים שאוהבים לרוץ לבד, לשים אוזניות, לשמוע פודקאסט או מוזיקה ולרוץ. אחרים מעדיפים לרוץ בקבוצה כי זה מדרבן אותם ודוחף אותם כשקשה, והם אוהבים את הביחד.
כל אחד והסגנון שלו. תחשבו מה יסב לכם הכי הרבה אושר, איך תהנו בצורה הכי טובה.
לסיכום:
ההגדרה של תחביב היא "פעילות שנעשית בשעות הפנאי מתוך רצון והנאה בעשייתה".
אנחנו מחפשים כל הזמן דברים שישפרו את איכות החיים שלנו, שיעשירו אותנו ויתנו לנו תחושת סיפוק. זמן מת הוא זמן מבוזבז. החיים קצרים וצריך להנות מהם כמה שאפשר.
אז איך מוצאים תחביב? כל אחד מוצא אושר במקום אחר. אם מצאתם את התחביב שעושה לכם טוב, תתמידו איתו ואל תפסיקו. עיסוק בתחביב ישפר את מצב הרוח שלכם וכתוצאה גם את המצב הבריאותי שלכם. תוכלו להכיר אנשים חדשים, לחוות חוויות חדשות ובעיקר לא תרגישו שאתם מבזבזים את החיים שלכם בשינה.
פורטל התחביבים Time2be.co.il נועד להנגיש לכם את כל האפשרויות שיש בפניכם ולספק לכם מידע לגבי תחביבים שונים כדי שתוכלו לקום ולהתחיל לעסוק במשהו, כל דבר, העיקר להתחיל.
מקווים שענינו לכם על השאלה איך בוחרים תחביב? וגם על הדרך מצאנו לכם קצת תעסוקה ואיזון בחיים.
עוד לא נרשמת? הרשמה
כבר הצטרפת? התחברות