על פי היסטוריונים, השפה הערבית החלה במאה ה-7 לפנה"ס, ומקורה בצפון חצי האי ערב ודרום הלבנט.
כבר אז הערבית התפצלה לניבים שונים, וככל שדוברי הערבית התפזרו באזורים שונים בעולם, כך גם התפתחו בה ניבים רבים אחרים, שנבדלים משמעותית האחד מהשני ומהערבית הספרותית, שמבוססת על שפת הקוראן והשירה הערבית הקלאסית.
ניתן למצוא דמיון רב בין השפה העברית לשפה ערבית, הן ברמת הדקדוק והן ברמת המילים עצמן.
המבנה התחבירי של השפות, מבנה הפעלים מבחינת הזמנים – עבר, הווה, עתיד, ציווי, שם פעולה וכו’. אפשר למצוא דמיון נוסף בשימוש בצורת הריבוי.
גם עברית וגם ערבית הן שפות שמיות. שתיהן נכתבות מימן לשמאל ושתיהן בנויות באופן זהה על משקלים ושורשים.
מעניין: גם פרסית כתובה מימין לשמאל אבל אינה מוגדרת שפה ערבית.
הכתב הערבי מכיל 28 אותיות, המייצגות 28 עיצורים. רוב העיצורים קיימים גם בעברית, למעט כמה בודדים שלא.
עובדה מעניינת לגבי ערבית, יש בשפה המון אותיות שנראות אותו דבר, ההבדל הוא בניקוד האות!
ערבית היא השפה השישית המדוברת בעולם עם כ-274,000,000 דוברי ערבית. לפניה נמצאות (לפי הסדר): אנגלית, סינית, הינדו, ספרדית וצרפתית.
בישראל יש קצת פחות מ-2 מיליון ערבים שמהווים 21% מתושבי המדינה.
זה לא מפתיע שיש המון מילים שהשתרשו לעברית ומקורן בערבית, כמו אחלה, ג'ורה, באסטה, דאווין, דוגרי, התחפף, התחרפן, יאללה, יעני, מסטול, נאחס, סבבה, פאדיחה, רסמי ועוד המון.
רוצים ללמוד ערבית? לחצו כאן לחיפוש מורים לערבית באתר.
באתר אפשר למצוא 3 אפשרויות ללימוד ערבית:
בבית הספר שפות שלי התחיל בהתמקדות של לימודי אנגלית בעיקר אבל התרחב לשפות אחרות בינהם גם ערבית.
בשפות שלי פיתחו שיטה בשם AlphaOne שנועדה לגרום לכל אחד ללמוד כל שפה תוך 20 שעות בלבד, וזאת ע"י חלוקת הלמידה לצעדים קטנים ומהירים.
המטרה היא לעזור לתלמידים לדלג מעל מכשולים שבד"כ גורמים לתסכול ולנטישת הלמידה. כאשר מלמדים בצעדים קטנים, המכשולים עצמם קטנים וקל יותר להתגבר עליהם ולהמשיך הלאה.
הלימודים מתאפשרים גם באונליין וגם פרונטלי.
גם בית הספר שפה 1 מציע פתרון טכנולוגי מרשים שזכה בפרסים רבים ברחבי העולם. מעבר לקורסים ללימוד ערבית שהם מציעים, הם פיתחו מערכת חכמה לרכישת שפה, שמבוססת על שנים של מחקר ולמידה.
המון חברות ואירגונים כבר הטמיעו את הלומדה במערכות שלהן.
הקורסים באתר פותחו לפי הגישה הטבעית ללימוד שפה, כמו שתינוק לומד שפה חדשה, כאשר תהליך הלמידה מורכב מ-3 שלבים: חשיפה לשפה, חיקוי ולבסוף הבעה אישית ועצמאית.
רינת קורן מלמדת ערבית מדוברת וספרותית באופן פרטני ולקבוצות קטנות של עד 6 אנשים באזור הצפון.
אפשר ללמוד אונליין ואפשר פרונטלי.
יש לרינת ידע מאוד נרחב על השפה הערבית, והלימוד האישי הופך את הלמידה לחווייה קסומה ומרגשת.
כל אחד מאיתנו היה רוצה ללמוד שפה חדשה. במדינה שהשפה הערבית היא חלק כ"כ בלתי נפרד מהחיים שלנו, זה נראה מתבקש ללמוד ערבית, אפילו ברמה בסיסית.
האמת, ברגע שמתחילים פתאום מגלים נדבכים בתרבות ובהיסטוריה שלא הכרנו, החל מהמוזיקה ועד לסיפורים מרתקים שרק יגרמו לכם לרצות וללמוד עוד ועוד.
לימודי שפה זה הרבה מעבר לתחביב. זה כוח, זה ידע. זה יכול לפתוח לכם דלתות גם ברמה האישית וגם במקומות עבודה. איך שלא מסתכלים על זה, יש לזה רק יתרונות ואף חיסרון.