פיסול עם חימר פולימרי - Time2Be
logo
דף הבית > בלוג > פיסול עם חימר פולימרי

כל מי שעוסק בפיסול מכיר (או צריך להכיר) את המונח "חימר פולימרי".

חימר פולימרי זהו חומר גלם לפיסול עשוי PVC, מזכיר מאוד פלסטלינה רק יציב יותר. יש לחימר תכונות שמאפשרות לעצב אותו בצורה נוחה ולבסוף להקשות אותו ע"י חימום.

החימר מגיע בצבעים שונים, ומה שיפה זה שאפשר לערבב ולייצר אינסוף גוונים חדשים. הוא מגיע לרוב בצורת של בלוק, ומשתמשים בו כדי להכין כלי נוי, פסלים, תכשיטים, חרוזים, מחזיקי מפתחות ועוד.

כדי לעצב את החימר יש צורך לרכך אותו, עם הידיים או עם כלי עבודה במידה והוא קשה.

החימר אינו מתקשה בטמפרטורת החדר וניתן לעבוד איתו כל זמן שהוא לא נחשף לחום גבוה. כדי ליצור מוצר סופי יש צורך בחימום בתנור.

האם יש הבדלים בחימר בין חברות שונות?

יש מספר חברות שמייצרות חימר פולימרי, כמו Sculpey Premo, Fimo, Kato polyclay, Pardo ועוד.

ההבדלים בין החברות באים לידי ביטוי בכמה מאפיינים:

– ברמת הקושי / רכות של החימר
– ביכולות שלו להשתלב עם חומרים אחרים
– במשך זמן החימום והאפייה
– בסוגי וגווני הצבעים
– במחיר

כדי להבין מה החומר האידאלי עבורכם פשוט תנסו. זה נורא תלוי גם בסוג העבודות שאתם עושים ובצרכים שלכם. ברגע שתמצאו את סוג החומר המתאים, אין גבול למה שתוכלו לעשות.

סרטון הסבר למתחילים על חימר פולימרי

תהליך האפייה עם חימר פולימרי

הרבה אנשים נוטים לחשוב שיש צורך בתנור נפרד כדי לחמם את החומר, וזה לא נכון. אפשר אפילו לחמם בתנור ביתי.

מכיוון שיש סוגים שונים של חימר פולימרי מומלץ לאפות בהתאם להוראות היצרן של החימר איתו אתם עובדים.

הניחו את החימר על נייר אפייה בתנור. כוונו את התנור ל-100-120 מעלות וחממו למשך 15-25 דקות, תלוי בעוצמת התנור שלכם ובהנחיות היצרן.

הוציאו את החומר בזהירות והניחו לו להתקרר. אחרי שהוא התקרר שייפו את הפסל כדי להחליק אותו ולנקות ממנו בליטות. חשוב להשתמש בנייר זכוכית מתאים.

סיימתם את השיוף? אפשר עכשיו למרוח לכה, ויש לכם חימר מוכן!

(שימו לב: במידה ואתם אופים חימר בכמויות גדולות, מומלץ להשתמש בתנור נפרד. אם אתם מחממים פריטים בודדים, אפשר להשתמש בתנור הביתי)

רוצים להתחיל ללמוד לפסל? לחצו כאן כדי לראות את המורים לפיסול שיש לנו באתר.




טיפים לשימוש בחימר פולימרי

1. במידה ואתם מכינים מוצר שדורש חורים, וודאו שאתם מחוררים לפני האפייה. ברגע שחיממתם בתנור, החימר פולימרי הופך לחומר פלסטיקי קשה שלא ניתן לעצב מחדש
2. אחרי האפייה השאירו את התנור פתוח כדי לאוורר את הריח
3. הקפידו למרוח רק לכה מתאימה לחימר פולימרי, לכה לא מתאימה תתרכב על החימר ותהרוס אותו
4. מומלץ לאחסן את חומר הגלם בקופסה סגורה ממתכת. אם שמים חימר פולימרי על צלחת פלסטיק חד פעמית החימר ימיס את הפלסטיק ויתרכב איתו
5. מומלץ לאחסן את חומר הגלם במקום קריר ומוצל כדי לשמור עליו לאורך זמן
6. כשאתם קונים בלוק חדש ודאו שהוא אינו קשה מדי. לחצו בעדינות על החימר ותראו שהוא מגיב ללחיצה
7. מומלץ לאחסן צבע-צבע בנפרד, מכיוון שהצבעים יכולים להידבק אחד לשני אם יהיו בקירבה
8. טמפרטורת האפייה של פרמו גבוהה יותר משל פימו (120-130 מעלות לעומת 110). חימום בטמפרטורה נמוכה תגרום לחומר להיות שביר

דילוג לתוכן